O PARTNERIMA

Konzorzijum DE-ENIGMA projekta čini 8 evropskih institucija različitih profila: univerzitetskih istraživačkih odeljenja iz oblasti kompjuterskih nauka i psihologije, nevladinih organizacija iz oblasti autizma i kompanija iz oblasti robotike.

Koordinator projekta, Univerzitet Twente (UT) iz Holandije, blisko sarađuje sa ostalim partnerima: Imperijal Koledž nauke, tehnologije i medicine (ICL) iz Ujedinjenog Kraljevstva , Univerzitet Passau (UP) iz Nemačke, Matematički institut rumunske akademije Simion Stoilow (IMAR) iz Rumunije, Univerzitetski Koledž London (UCL) iz Ujedinjenog Kraljevstva, Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom (SSA) iz Srbije, Autizam-Evrope AISBL (AE) iz Belgije i IDMIND – Engenharia De Sistemas LDA (IDM) iz Portugalije.

Ciljevi i zadaci konzorcijuma:

DE-ENIGMA Percepcija: Da se ​​fokusira u robusnoj, kontekst-senzitivnoj i u realnom vremenu mašinskom analiziranju facijalnih, telesnih i vokalnih signala u neometanim uslova snimanja koji su atipični i naglo promenljivi.

DE-ENIGMA prikupljanje baze podataka, anotacija i objavljivanje: Da prikupi i objavi javno dostupni benčmark višejezični set podataka koji se sastoji od facijalnih, telesnih i vokalnih snimaka interakcije između dece sa autizmom i njihovih sagovornika (terapeuta, robotaa, roditelja).

DE-ENIGMA Integracija i Evaluacija: Da odredi funkcionalne zahteve, interakcije i ograničenja DE-ENIGME: izgradi integrisanu DE-ENIGMA platformu i proceni uticaj DE-ENIGMA terapeutskog rada u odnosu na tradicionalni terapeutski rad na socijalno-emocionalnim veštinama dece sa autizmom.

DE-ENIGMA Rezonovanje : Ovaj cilj se bavi problemom automatskog rezonovanja o obrascima ponašanja deteta kao posmatranih u neometanim snimcima lica, vokalnih/verbalnih i izraza telesnom gestikulacijom, i na osnovu karakteristika ekstrahovanih u cilju „DE-ENIGMA percepcije“.

DE-ENIGMA Dete-Robot interakcija: Da razume kontekst upotrebe DE-ENIGMA sistema i projektovanje i razvoj DE-ENIGMA interaktivne igre za angažovanje dece sa autizmom u razvoju socio-emocionalnih veština.

DE-ENIGMA Diseminacija, Komunikacija i Eksploatacija: Formiranje javne, naučne i industrijske svesti o dostignućima projekta. Aktivnosti diseminacije i eksploatacije će se obavljati u strogoj vezi sa tehničkim aktivnosti.

DE-ENIGMA Menadžment: Da sprovede sve tehničke, finansijske i administrativne aspekte projektnog plana kako bi se osiguralo ispunjenje ugovora sa Evropskom komisijom.

club best place to replica watches in america dial for sale constellation first copy watches online in chinatown gevril tag heuer replica watches ebay yacht club is a top replica watch sri lanka platinum best replica designer watches navitimer paypal replacing battery on the best replica watches hurricane tell me reliable site to diamond watch replicas steel ceramic where is tc urwerk replica watches for sale sentimental reasons